Mere umplute

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere mari
  • 150g orez
  • 4 linguri miere
  • 2 linguri zahar
  • coaja de lamiie
  • 50g unt
  • 1 pachet zahar vanilat
  • 2 lingurite zahar pudra

Mod de preparare

Se pune la fiert orezul cu putina sare pina cind bobul este aproape moale. Intre timp se scobesc merele inlaturind casuta cu seminte si pastrind restul de miez. Se scobesc in asa fel incit peretele marului sa ramina gros de ½ cm. se prepara un sirop din 4 linguri de miere, 2 linguri zahar si 6 linguri apa in care se pune orezul scurs, miezul de mere si putina coaja de lamiie rasa. Compozitia este gata cind orezul a fiert. Se umplu merele scobite cu aceasta compozitie, se pun intr-o tava la copt, peste fiecare cite o bucatica de unt si se dau la cuptor, lasind sa se rumeneasca putin Se servesc reci, presarate cu zaharul pudra amestecat cu zahar pudra vanilat.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise