Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 mere, curatate de smaburi si injumatatite
  • 50 gr prune uscate, tocate
  • 100 ml vin/rom
  • 50 gr visine din compot
  • 2 linguri pudra de cacao
  • 2 lingurite zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 gr nuga

Mod de preparare

Incalzeste cuptorul la 200ᵒC.Aseaza merele intr-un vas termorezistent cu partea taiata in sus.Intr-un bol, pune prunele uscate si vinul si da-le la cuptorul cu microunde timp de 3 minute, la putere maxima.

Intr-un vas, amesteca prunele uscate, visinele, cacaoa, zaharul si scortisoara.Taie nugaua in 4 bucati egale.

Imparte amestecul cu fructe in cele 4 jumatati de mere, iar deasupra aseaza cate o bucata de nuga.Da totul la cuptor 20-25 minute, pana cand merele s-au inmuiat iar nugaua s-a rumenit si a devenit crocanta, apoi serveste.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise