Meniu Grecesc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • ulei
  • 1lingurita mustar
  • 300ml apa minerala
  • faina alba
  • 3 cartofi mai mari
  • 200 g cascaval
  • 200 g sunca presata
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se face o portie de clatite din : apa mineral, 1ou intreg+un albus, sare si faina.

Dintr-un galbenus de ou, mustar si 100ml ulei, se face maioneza.

Cartofii se curate, se taie betisoare, se prajesc, ii saram si-I piperam dupa care ii punem intrun bol.

Cascavalul se rade si-l punem intrun alt bol.

Sunca presata se taie marunt, intr-un alt bol.

Luam o clatita, ungem cu maoineza pe ½ din suprafata ei, peste partea unsa punem cartofi prajiti , apoi presaram cascaval si la final cubulete de sunca. Dup ace am pregatit astfel clatita, o rulam dinspre partea umpluta. Asezam clatitele intr-un vas termorezistent si le introducem in cuptorul incins pt 10’.

Se orneaza cu felii de rosii si se consuma calde cu salata zaziki turnata deasupra clatitelor.

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise