Melcii daca sunt din comert nu este necesar decat sa-i dezghetam si eventual sa-i clatim.
Daca aveti placerea si posibilitatea de a-i culege procedati astfel.Melcii se culeg imediat dupa ploaie,si dupa ce tuna prima oara in an.Pregatiti o oala cu apa fierbinte in care puneti melcii cu tot cu cochilie.Se scot dupa 10 minute si pun in apa rece imediat.
Se scot cate unul si se apuca de piciorul carnos,taindu-se partea neagra care ramane pe cochilie.
Carnea de melc se freaca in maini cu sare,pana cand nu mai sunt cleiosi.Se clatesc in cateva ape si se pun la fiert 1 ora.Dupa aceea se scot si se lasa la scurs.
Ceapa se toca fin.
Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Patrunjelul se toaca.
Faina se pune in cateva linguri de apa.
Ppreparare:
Intr-o tigaie se pune untul la topit.In untul fierbinte se pune ceapa sau salotele,se lasa sa se evapore toata apa din ceapa si se adauga usturoiul.Tot acum se pune carnea de melc si se lasa la foc mic amestecandu-se permanent.Daca ceapa incepe sa-si schimbe culoarea se adauga cate o canita de apa sau supa de oase.Dupa 20 de minute,se adauga vinul,apoi se pune si faina cu apa.Se lasa la la foc mic sa se lege sosul si se condimenteaza cu suc de lamaie,piper alb si sare.La sfarsit se pune patrunjelul tocat.
Se prepara mamaliga.
Servire:
Pe fiecare farfurie se monteaza cate o portie de mamaliguta,alaturi carnea cu sos si si cate o lingura de smantana.Se serveste fierbinte.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise