1. Se amesteca drojdia cu 1 lingura de zahar tos si cu laptele caldut. Se lasa un pic, dupa care se adauga galbenusurile, untul moale, zaharul pudra si cel vanilat, coaja de lamaie si sarea.
Apoi treptat se adauga faina. Cand s-a pus jumatate din faina,se bate bine fie cu mixerul, fie cu mana, sau in cel mai bun caz cu un aparat de framantat, pana face basici de aer. In final se adauga treptat si restul de faina, pana se obtine un aluat omogen.Se acopera vasul cu un prosop de bucatariesi se lasa la dospit 30-40 de minute, intr-un loc caldut si ferit de curenti da aer.
2.Se incinge cuptorul la 180C . Se infaineaza bine planseta sau blatul de bucatarie si se rastoarna aluatul.
3.Se intinde foaie groasa de 0,5 – 1 cm si se umple.Pentru umplutura de branza ,se amesteca ingredientele. Daca branza este foarte lichida de pun si 1-2 linguri de gris.
Se intinde aluatul, apoi pasta de branza si se presara stafidele.Se face sul si apoi se taie felii.
4.Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se aseaza acesti melci cu branza la distanta intre ei pentru a nu se lipi.Se coc in cuptor preincalzit 40 de minute.Dupa 30 de minute, cand deja melcisorii sunt aproape gata, usor rumeni, se pensuleaza repede cu un sirop facut din lapte fierbinte si zahar. Acest sirop va fi absorbit de melcii calzi si ii va face cremosi si gustosi!Se reintroduce tava la cuptor pentru ultimele 10 minute, pana se coc complet. Trebuie sa fie rumeni bine si aluatul sa fie copt si la interior.
Pofta buna!
Nota:Am folosit reteta Dianei si Oanei de pe site-ul savoriurbane , carora le multumesc mult pentru idee.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise