Melci cu banane si scortisoara

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • • 225 gr faina
  • • un praf de sare
  • • 1 lingurita zahar pudra
  • • 5 gr drojdie
  • • 70 ml lapte cald
  • • 1 ou batut
  • • 1 lingurita ulei de masline
  • • 1-2 linguri apa calda
  • Pentru umplutura
  • • 25 gr unt sau margarina Rama, topit(a)
  • • 2 banane, taiate felii subtiri
  • • 50 gr stafide
  • • 2 lingurite scortisoara
  • • 50 gr zahar vanilat
  • • coaja rasa de la ½ portocala
  • • 2 linguri miere
  • • 2 linguri lapte

Mod de preparare

1. Pentru aluat, pune drojdia in laptele cald si las-o sa stea 10 minute.

2. Intr-un vas, amesteca faina cu sarea si zaharul, apoi adauga drojdia cu laptele, oul batut, uleiul de masline si atata apa cat sa se formeze un aluat usor moale.

3. Pe o suprafata pudrata cu faina, framata aluatul timp de 10 minute, pana devine omogen. Pune aluatul intr-un bol uns cu putin ulei si acopera bolul cu o folie unsa si ea cu putin ulei. Lasa aluatul sa creasca pana isi va dubla marimea, intr-un loc cald.

4. Unge cu unt/margarina o tava patrata sau dreptunghiulara mai mica si adanca. Ruleaza aluatul intr-un dreptunghi de 15x12 cm si unge-l cu untul/margarina topit(a).

5. Pentru umplutura, amesteca feliile de de banana cu stafidele, 50 gr zahar, scortisoara si coaja rasa de portocala. Intinde amestecul peste aluatul rulat lasand o margine de 3 - 4 cm.

6. Ruleaza aluatul asemenea unui salam. Cu un cutit ascutit, taie aluatul rulat in 9 portii. Pune melcii in tava pregatita, asezandu-i unul langa altul. Acopera-i cu folie unsa cu ulei si lasa-i sa creasca 30 minute.

7. Incalzeste cuptorul la 200ᵒC. Incalzeste putin mierea cu laptele la cuptorul cu microunde, apoi periaza melcii cu jumatate din cantitate. Coace-i timp de 20 - 25 minute, pana devin aurii. Lasa-i sa se raceasca in tava 10 minute inainte de a-i scoate. Periaza melcii cu restul de miere si lapte, apoi serveste-i.

:) Pentru mai multe retete noi vizitati blogul http://lauradfood.blogspot.com/

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise