Medalionul de muschiulet: Se curata muschiuletul de pielite, se spala si se sterge cu servet absorbant. Se taie capetele pentru ca sa se obtina o bucata de grosime uniforma. Capetele se taie apoi in cateva bucati potrivite pentru frigarui.
Condimentati carnea si lasati-o cel putin 20 de minute (puteti sa o condimentati cu cateva ore sau chiar cu o seara inainte si sa o lasati in frigider) cu condimente pentru friptura, piper, sare, o lingura ulei de masline, cimbru, chili, dupa preferinta.
Cu coada unei linguri de lemn gauriti muschiuletul pe lungime. Introduceti cu grija carnatul prin rasucire si trageti usor de muschi peste el. Ce ramane din carnat se taie in felii de 1 cm grosime pentru frigarui.
La capetele muschiuletului se infig cate 3-4 scobitori, pentru ca muschiuletul se mai strange la cuptor. Asezati-l intr-o tava nu prea mare.
Frigaruile: Taiati ceapa uscata in 4 sferturi pe lungime si fiecare sfert in doua pe latime. Taiati ardeiul rosu in fasii mai late, cam de 3 cm, apoi fiecare fasie se taie in 2-3 bucati.
Din bucatelele de muschi ramase si feliile de carnat faceti 3-4 frigarui, alternand cu bucati de ceapa, catei de usturoi, masline, patratelele de ardei rosu si cate o ceapa verde lasata cu cateva frunze.
Asezati frigaruile in tava langa muschiulet. Stropiti cu uleiul de floarea soarelui, turnati 300 ml apa, mai condimentati, ungeti cu pasta de rosii sau ardei, decorati muschiuletul cu cateva feliute de ardei rosu.
Acoperiti tava cu staniol si dati-o la cuptorul incalzit in prealabil la 160 grade, pentru primele 30-40 de minute (depinde de cuptor).
Garnitura Fantasy: Intre timp fierbeti 20 de minute verzisoarele in apa cu putina sare, apoi scurgeti-le de zeama. Curatati morcovii si taiati-i in baghete de 6-7 cm lungime (puteti folosi si morcovi mici pe care ii curatati si-i lasati intregi, chiar si cu putin din partea verde cu petiolul frunzelor). Puneti morcovii si cateva frunzulite de ceapa verde intr-o tigaita cu 2 linguri de ulei de masline, prajiti-i 3-4 minute, adaugati lingurita de zahar, mai lasati 1 minut miscand tigaia, apoi adaugati bucatelele de ananas si 2-3 linguri de zeama de la compotul de ananas sau de vin alb. Condimentati cu piper si chili si luati tigaita de pe foc.
Cand au trecut cele 30-40 de minute, scoateti tava din cuptor, indepartati staniolul, adaugati vinul alb si verzele de Bruxelles si mai dati la cuptor pentru 20-25 de minute, stropind din cand in cand friptura si frigaruile cu zeama din tava. Daca scade prea mult, completati zeama cu putin vin sau apa. Controlati si stropiti de 4-5 ori, avand grija sa nu se usuce friptura, sa ramana moale, dar frumos rumenita.
Cand este gata, aranjati totul frumos pe un platou: muschiuletul taiat felii de 1,5 cm grosime (medalioanele), frigaruile (nu scoateti bucatelele de pe figarui decat atunci cand le serviti la masa in farfurii, tragand usor cu furculita o portiune de pe frigaruie), varza de Bruxelles, morcovii glasati cu ananasul si maslinele ramase.
Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise