Mazare verde cu sos de vin

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de mazare (e foarte buna si congelata)
  • 4 rosii sau 3 linguri de bulion
  • 1 lingura faina alba
  • 3 cepe
  • 1 morcov
  • o bucata de telina
  • 1 patrunjel
  • 1 pahar de vin alb
  • ulei
  • sare
  • piper
  • boia si 1 legatura de marar

Mod de preparare

Se fierbe mazarea in apa cu sare 20 de minute. in acest timp, preparam sosul de vin. Calim in ulei, la foc mic, ceapa taiata marunt, si radacinoasele, curatate spalate si date prin razatoarea cu ochiuri mici, adaugam faina si stingem compozitia cu apa. Punem , apoi, vinul si rosiile (fara pielita), taiate cubulete sau bulionul si lasam sa mai dea cateva clocote.Cand mazarea este fiarta, o strecuram si punem peste ea sosul de vin.Continuam fierberea la foc mic pentru a obtine consistenta dorita, Saram piperam si prafuim cu boia, totul dupa gust. Adaugam mararul si gata putem servi cu placere !!!CINE MANANCA NU STIE , STIE CINE GATESTE !!!!!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise