Mazare uscata batuta

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g mazare uscata
  • 200ml ulei din samburi de struguri(sau ce va place)
  • 0 foaie de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 5 felii de paine
  • 100ml ulei pentru prajit painea

Mod de preparare

Intr-o oala se pune circa 1,5l apa cu sare si foaia de dafin,se adauga mazarea si se pune la fiert.Cand este fiarta se scurge de apa,dar se pastreaza 4-5 linguri din zeama.Mazarea se paseaza bine la robot,sau se paseaza printr-o sita deasa.Se bate apoi cu telul si se adauga uleiul,ca la fasolea batuta.Daca vi se pare prea groasa se subtiaza cu putina apa in care a fiert mazarea.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

Mazarea batuta se serveste pe felii de paine prajita in ulei.Sau doar bagate le toaster.Cum va place.

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise