Fasolea se spala si se lasa la inmuiat de pe o zi pe alta.
Se face focul cu lemne de esenta tare (salcam)
Se spala legumele.
Ceapa se toaca marunt.
Ardeiul julien.
Morcovii se taie feliute.
Rosiile se decojesc si se toaca.
Usturoiul se curata si se taie feliute.
Fasolea se spala si se pune la fiert in oala de lut de cca. 3l, pe care o punem la marginea focului.
Se ia spuma si se pune ceapa,morcovul, foile de dafin, enibaharul, crenguta de cimbru, 3-4 catei de usturoi. Se lasa sa fiarba la foc domol.
Cand fasolea este aproape fiarta, se adauga ardeiul si rosiile, si restul de usturoi.Inainte de a lua fosolea de la foc, adaugati uleiul si sare dupa gust. Se adauga si leustean tocat marunt.
Intre timp se pregateste carnea pentru gratar.
Pulpele se spala, se cresteaza si se condimenteaza.
Micii se modeleaza.
Carnatii se portioneaza
Gratarul se lasa sa se incinga deasupra jaraticului.
Se freaca cu o bucata de slanina.
Pulpele, micii si carnatii se pun pe gratar.
Se intorc pe toate partile pentru a se rumeni uniform.
Se servesc in castroane de lut.
Alaturi de toate acestea merge un paharel de palinca
si nelipsita bere la gratar !!!
Pofta buna !!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise