Marmeladă de zmeură şi rabarbăr

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg. de zmeură (de preferinţă de pădure fiindcă este mai parfumată decât cea de pădure)
  • 1 kg. de rabarbăr(revent
  • o plantă cu frunze mari de la care se foloseşte tulpina
  • roz la culoare şi cu gust acrişor)
  • 1/2 kg. de zahăr
  • salicilat.

Mod de preparare

Se spală bine zmeura şi rabarbărul cojit şi tăiat bucăţi. Apoi se pun la fiert şi se trec prin sită. Se adaugă zahărul şi salicilatul şi se fierbe compoziţia în cratiţă smălţuită, amestecând mereu cu lingura de lemn. Se toarnă fierbinte în borcane încălzite, care se lasă să se răcească învelite în prosoape.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise