Marmeladă de caise

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente: 1 kg. miez de caise
  • 800 g. zahăr
  • puţin rom şi salicilat.

Mod de preparare

Se opăresc scurt caisele pentru a se curăţa mai bine de coajă, li se scot sâmburii şi miezul se dă prin maşina de tocat carne. Se pun la fiert într-o cratiţă smălţuită fără capac, adăugându-se zahărul, învârtind permanent preparatul cu o lingură de lemn. La sfârşit se adaugă romul şi salicilatul. Se toarnă fierbinte în borcanele încălzite înainte. Se leagă la gură cu celofan umezit, se lasă să stea învelit în şervete până a doua zi.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise