Gutuile se spala,se curata de coaja si se taie pe jumatate pentru a se scoate casuta cu seminte.Apoi fiecare jumatate se taie in felii de grosimea unui deget sau in cubulete.
Separat intr-un vas se pune zaharul umezit cu apa.Se arde pana se coloreaza in brun-auriu,se stinge cu apa calda si se mai fierbe un pic pana se obtine siropul. Bucatile de gutui se pun intr-o cratita,se toarna peste ele uleiul,siropul obtinut,sarea si se lasa sa fiarba 15-20 min.la foc mic.Nu se amesteca ci doar se scutura cratita usor.La sfarsit se adauga un pic de scortisoara si se poate servi atat calda cat si rece.
Mama cand era in criza de timp obisnuia sa rumeneasca putin bucatile de gutui si iesea o mancarica delicioasa pentru zilele de post si nu numai.Puteti incerca ambele variante cu incredere...
Pofta buna!!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise