Mancarica de gutui - de post

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 gutui potrivite
  • ulei dupa gust (eu am pus 2 linguri)
  • 5 linguri zahar
  • 200 ml apa calda
  • un varf de cutit sare
  • scortisoara dupa gust

Mod de preparare

Gutuile se spala,se curata de coaja si se taie pe jumatate pentru a se scoate casuta cu seminte.Apoi fiecare jumatate se taie in felii de grosimea unui deget sau in cubulete.

Separat intr-un vas se pune zaharul umezit cu apa.Se arde pana se coloreaza in brun-auriu,se stinge cu apa calda si se mai fierbe un pic pana se obtine siropul. Bucatile de gutui se pun intr-o cratita,se toarna peste ele uleiul,siropul obtinut,sarea si se lasa sa fiarba 15-20 min.la foc mic.Nu se amesteca ci doar se scutura cratita usor.La sfarsit se adauga un pic de scortisoara si se poate servi atat calda cat si rece.

Mama cand era in criza de timp obisnuia sa rumeneasca putin bucatile de gutui si iesea o mancarica delicioasa pentru zilele de post si nu numai.Puteti incerca ambele variante cu incredere...

Pofta buna!!!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise