Daca folositi fasole uscata, puneti-o la fiert in apa rece pana ce incepe sa se inmoaie si sa se decojeasca, apoi schimbati apa si puneti la fiert din nou pana se sfarama cand strangeti bobul de fasole intre degete.
Daca folositi fasole la conserva procedati astfel: taiati costita afumata si chorizo in felii subtiri si puneti-le la prajit in putin ulei.
Tocati ceapa morcovul si ardeiul gras si puneti-le la calit peste costita afumata.
Cand legumele s-au calit adaugati fasolea scursa de apa si amestecati bine.
Adaugati apa cat sa acopere toate ingredientele si lasati sa dea in clocot.
Cand apa a inceput sa clocoteasca adugati cubul de legume si amestecati pana se dizolva, potriviti de sare si piper.
Adaugati pasta de tomate, amestecati bine si lasati sa fiarba pentru inca 15 minute la foc mic. Acoperiti oala cu un capac.
La final adaugati patrunjelul tocat marunt si luati de pe foc.
Eu am servit aceasta buntate cu castraveti murati si gogosari.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise