Fasolea se fierbe si se scurge in 3 ape. In a treia apa se adauga un pic de sare, morcovul si o lingura de ulei si se lasa sa fiarba. Intr-un ceaun se pune ceapa taiata la calit in ulei incins. Se lasa pana capata culoare aurie, apoi se adauga si kaiserul. Dupa aproximativ 5-7 minute se adauga si bulionul desfacut cu apa calduta sau sucul de rosii. Se lasa totul la foc mic pentru inca 20 minute.
Cand morcovul este aproape fiert, se adauga cu tot cu fasole si apa peste prajeala si se lasa totul sa fiarba la foc mic inca 20 de minute. Se condimenteaza dupa gust. Dupa ce s-a stins focul se pune mararul si patrunjelul.
Separat, intr-o craticioara se pune la fiert orez: o parte orez, 3 parti apa cu putina sare. Cand e aproape fiert, se adauga si 3-4 linguri de ulei. Orezul trebuie sa stea pe foc pana se evapora apa in totalitate si inca 2 minute sa il prajeasca uleiul foarte putin.
Serviti orezul alaturi de mancarica de fasole, cu carnati si salata de varza.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise