Se spala bine toate legumele.Ceapa se toaca marunt,prazul se desface in 2 pt a putea fi spalat bine de nisip sau pamant,se curata cei 3 catei de usturoi de coaja si se taia si acestea marunt.Se pune ,tigaia in care o sa preparam mancarea ,pe foc,cu 2-3 linguri de ulei ,si se adauga ceapa,prazul si usturoiul taiat.Se calesc ,si intre timp se curata pastaile de capete si de ate, daca este necesar,si se taie dupa plac,se adauga peste ceapa si praz,se adauga un praf de sare ,se da la foc mic si se acopera.Dovleceii,dupa ce i-am spalat si am eliminat capetele,se lasa cu tot cu coaja ,daca vrem sa fie mai gustosi ,si se taie rondele ,sau dupa plac.Se adauga si acestia peste restul legumelor.Se taie rosiile in bucati,le puteti elimina si pielita,daca vreti,si se adauga in tigaie.Se mai lasa la foc mic 20 minute.Se scurge mazarea de zeama si inainte cu 5 minute,se adauga peste legume.Se amesteca bine,cu grija,se mai adauga sare si se opreste focul.Se mai lasa in oala inca 5-10 minute inainte de a fi servite.Se serveste cu friptura .Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise