Mancare senegaleza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 cana de orez,
  • piept de pui,
  • 2 cepe mari,
  • 1lamaie,
  • mustar,
  • 1 ardei iute rosu,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Se pune ulei de masline la incins, se adauga orezul si se lasa cateva secunde dupa care se adauga o cantitate de apa care e dubla de cantitatea de orez (in acest caz 2 cani de apa).

Separat se taie in cubulete pieptul de pui. Se incinge uleiul de masline la foc puternic si se rumeneste puiul pana cand se coloreaza putin carnea.

Separat se taie ceapa in pestisori si se amesteca cu 3-4 linguri de mustar (sau mai mult daca e necesar) si cu sucul de la o lamaie.

Sosul rezultat se amesteca cu pieptul de pui si cu orezul si se lasa totul sa se gateasca la foc mic.

Se serveste calda.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise