Mancare din muschi de manzat

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700g muschi de manzat
  • 1lingura ulei
  • 1 lingurita unt
  • 100ml vin rosu
  • 200ml suc de rosii
  • 1 lingura sos de soia
  • 4-5 catei de usturoi
  • 200ml smantana pentru gatit
  • sare si piper
  • 1 lingurita zahar brut din trestie de zahar
  • 1 lingurita faina de orez sau amidon

Mod de preparare

Se taie carnea cubulete,apoi se pun intr-o cratita in care am pus uleiul si untul.Se lasa cat sa se rumeneasca putin sa prinda o crusta,apoi se adauga supa de carne sau apa cat sa le acopere.Se fierbe la foc mic pana este aproape gata,apoi se adauga vinul,zaharul si sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba pana ce carnea este facuta bine.Se condimenteaza cu sare si piper,apoi se adauga smantana pentru gatit,sosul soia si usturoiul tocat marunt,se lasa sa dea cateva clocote apoi se adauga faina de orez (sau amidonul) dizolvata in putina apa rece.Se lasa 3-5 minute pana ce sosul s-a ingrosat.Se serveste alaturi de piure,cartofi natur sau orez,impreuna cu o salata dupa gustul fiecaruia.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise