Mare mi-a fost uimirea sa vad ca nu am inca intre retete mancarea de praz cu masline, atat de gustoasa si usor de facut. O prepar mereu cu drag si infinita pofta, fiiind una dintre acele mancaruri care ma teleporteaza inapoi in casa bunicilor.
Prazul il speli si il cureti, pastrand numai partea alba. Ceapa taiata solzisori si prazul taiat in bucati de 2-3 cm se calesc in ulei (foto 2), la foc mic, pana se inmoaie. Ai grija sa folosesti o oala care se poate folosi si in cuptor!
Torni si sosul de tomate si eventual mai adaugi o cana de apa pentru ca prazul sa iasa mai zemos (foto 3). Adaugi si maslinele (foto 4), acoperi oala cu capac si lasi la fiert (foto 5). Dupa 10 min adaugi sare, piper, foile de dafin, zaharul si mai lasi 5 min la fiert.
In final, mai pui oala (fara capac) 15 min la cuptorul preincalzit la 190 de grade. Scoti foile de dafin si servesti fierbinte, cu paine proaspata alaturi. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise