Curatam capetele la pastai, le spalam bine si le rupem bucatele mai potrivite.
Intr-o cratita punem apa cu putina sare si cand clocoteste dam drumul pastailor.
Le fierbem 10-15 minute, apoi le scurgem de apa.
Ceapa o curatam, o tocam marunt, iar rosiile le decojim si le facem cuburi.
Morcovul il decojim, il taiem in doua pe lungime, apoi rondele.
Intr-o tigaie incingem uleiul, adaugam ceapa, rosiile morcovul si le inabusim putin.
Stropim cu apa si lasam pana ce legumele se inmoaie putin.
Adaugam pasta de tomate, o cana de apa, sare si piper dupa gust, mararul si busuiocul uscat. Curatam usturoiul, il taiem feliute si ii dam drumul peste legume.
Amestecam bine si lasam pe foc pana incepe sa clocoteasca.
Tragem tigaia de pe foc, punem pastaile si invartim.
Turnam acest amestec intr-un vas ceramic si nivelam.
Introducem mancarea in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 30-40 de minute, gustam putin sa vedem daca sunt gata.
Cand sunt bine patrunse, le scoatem, le lasam putin sa se racoreasca si servim.
Sa aveti pofta dragilor!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise