Spălăm morcovii, îi curăţăm de coajă cu un cuţit sau chiar cu o spălătoare de vase de sârmă, îi clătim bine şi apoi, după ce s-au scurs, îi tăiem bastonaşe de 2-3 cm sau chiar mai lungi puţin.
Într-o cratiţă punem untul la topit la foc mic, adăugăm morcovii şi lăsăm să se călească puţin până îşi schimbă culoarea, presărăm sare, apoi adăugăm aproximativ 200 de apă fierbinte peste ei şi îi lăsăm să fiarbă sub capac până se înmoaie.
Separat, într-o tigaie, amestecăm o lingură de făină cu una de zahăr şi lăsăm pe foc mic până devin uşor brune, adăugăm uleiul şi lăsăm puţin la călit până devin o pastă maronie, după care adăugăm 200 ml de apă fierbinte şi lăsăm să fiarbă până se dizolvă toate cocoloaşele de zahăr şi făină caramelizate. Când e gata, turnăm conţinutul peste morcovi, punem chilli şi încă o lingură de zahăr şi lăsăm să fiarbă împreună încă 10-15 minute la foc mic până se îngroaşă puţin.
Se serveşte simplă, cu smântână adăugată sau iaurt grecesc, care îi dă şi o tentă puţin acră.
Dacă dorim, mai putem adăuga în mâncare şi puţin mărar verde sau pătrunjel verde când e aproape gata.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise