Mai intai se pune limba la fiert cu o ceapa si 1-2 morcovi ( eu o pun la fiert in oala sub presiune ca sa fiarba bine si mai repede). Cand este fiarta se ia de pe foc, se scoate din supa si se curata de pielita groasa care o are. Se taie in bucati potrivit de mari, cam de 2 cm grosime.
Ceapa se taie marunt, si se pune la calit intr-o alta cratita. Se caleste atent, fara sa se arda, adaugandu-se din cand in cand supa de la limba. Cand este calita deajuns, se pun maslinele si se mai adauga supa cat sa le acopere . Se pune si foaia de dafin, boabele de piper si feliutele de lamaie ( lamaia in prealabil se curata de coaja galbena ca sa nu se amarasca mancarea). Se lasa sa fiarba pana cand maslinele sunt fierte. Se adauga apoi carnea, si sucul de rosii..si bineinteles supa daca mai este nevoie. Ca sa se ingroase sosul se poate pune o lingura rasa de faina.
Atentie!!..Mancarea se sareaza la urma, dupa ce se adauaga maslinele .
Din supa ramasa eu fac supa, adica mai fierb un pic de radacinoase (telina, patrunjel, postarnac)...taitei...si patrunjel verde. Are un gust mai deosebit si s-ar putea sa nu placa la toata lumea.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise