Mancare de linte

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g linte uscata(verde),
  • o ceapa potrivita,
  • un morcov,
  • un ardei gras rosu,
  • 4 linguri bulion,
  • ulei,
  • condimente.

Mod de preparare

Se lasa lintea la inmuiat 3-4 ore.Se pune la fiert cu un varf de cutit cu bicarbonat de sodiu si cateva seminte de chimen.(pentru a evita balonarea). Dupa ce a fiert se scurge de apa. Intr-un vas separat se calesc in ulei ceapa tocata marunt,ardeiul gras si morcovul taiate cuburi. Dupa ce s-au calit se adauga peste linte. Se pune bulionul si inca o ceasca cu apa si se mai da un clocot -doua. Se condimenteaza cu sare,piper,cimbru,marar sau patrunjel,busuioc.

Se serveste ca atare cu acrituri sau ca garnitura pentru diverse alte mancaruri.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise