Lintea se spala si se lasa la inmuiat in apa curata 10-15 minute.
Se spala bine legumele, curatate in prealabil, dupa caz. Ceapa si usturoiul se toaca fin si se pun la calit cu uleiul si un praf de sare, pana devin moi si lucioase. Se adauga telina taiata fin, celelalte condimente, inclusiv cele din ierburi si untul. Dupa 5 minute, adaugam legumele decongelate. Ciupercile scoase din cutie se strecoara, se clatesc bine sub un jet de apa si se taie felii mai groase, apoi se adauga peste legume. Dupa ce toate s-au inmuiat putin si si-au dezvoltat aroma, se sting cu concentratul de supa si se lasa sa fiarba sub capac cam 20 de minute. Scoatem rosiile din cutie intr-un castron, le amestecam cu o lingura de zahar si putin busuioc sau marar si le diluam si cu putina apa. Punem peste amestecul din cratita lintea strecurata de apa si lasam sa mai fiarba 15 minute, dupa care punem rosiile diluate cu apa si amestecam totul. Lasam sa mai fiarba 15-20 de minute la foc mic spre mediu. Se serveste calda, asezonata cu diferite salate sau muraturi. Dupa dorinta, se poate adauga la servit si smantana dulce. Daca o faceti de post, omiteti untul din compozitie.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise