Descopera o reteta delicioasa de mancare de fasole verde cu cartofi si dovlecei, perfecta pentru post sau o masa usoara si sanatoasa. Simplu de facut si plina de savoare!
Punem ulei in cratita si lasam sa se incinga. Adaugam ceapa si gatim pana se inmoaie, amestecand frecvent (aproximativ 5 minute). Apoi punem usturoiul, chimenul si oregano. Gatitim inca doua minute, amestecand mereu.
Adaugam pasta de tomate, apa, frunzele de dafin, fasolea verde, dovleceii taiati rondele si cartofii cuburi potrivite. Condimentam cu sare si piper si lasam la foc mic timp de 15 minute, apoi adaugam suc de lamaie si lasam sa fiarba acoperit la foc mic.
Sucul de lamaie este optional, dar noua asa ne place.
Gatim pana cand sosul se ingroasa usor, iar fasolea si cartofii pot fi usor taiate cu furculita. Eu le am lasat la foc mic aproape 30 de minute. Verificati pe parcursul gatitului si adaugati putina apa daca este necesar.
Apoi stingem focul si punem verdeata tocata. Eu nu am pus, sotului meu nu-i place.
O servim cu putina branza de oaie, este o combinatie delicioasa. Incercati!
Va recomand si mancarea de mazare cu carne de curcan, tocanita de porc cu cartofi sau tocanita de vinete. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise