Am pus carnea cu legumele de supă(morcov, ţelină, pătrunjel, gulie, 2 cepe, 2 căţei de usturoi, câteva boabe de piper, sare) în oală sub presiune. Am lăsat 40 de mninute de când a început să fiarbă.
Am fiert cartofii în coajă şi oul pentru maioneză în apă cu sare.
Am scos legumele şi am strecurat supa. Dintr-o parte din legume, plus o pulpă şi aripile a făcut soţul meu salată de boeuf că le taie milimetric(eu nu am răbdare la aşa ceva). Am pregătit maioneza din oul fiert şi un gălbenuş crud, 1 lingură de muştar şi ulei.
Carnea afumată am tăiat-o felii şi am prăjit-o puţin că aşa-i place soţului.
Separat, am făcut o mâncare pe placul meu. Am călit 2 cepe şi 1 gogoşar puţin. Am adăugat felia de dovleac bucăţi,varza fideluţă şi am călit iar, apoi am adăugat nişte supă. Am pus nişte carne din cea afumată şi prăjită, 1 pulpă de curcă şi gâtul, ce a mai rămas din legumele fierte(gulia, o parte din ţelină, un morcov, ceapa fiartă). Am adăugat un borcan de 700 ml cu roşii în bulion(pus de mine astă-vară), sos de soia şi ghimbirul feliuţe subţiri(cam cât un deget mic). Ghimbirul l-am pus mai la început să se moaie bine.
Pentru că îmi place picant, am pus şi o linguriţă de pastă de ardei iute şi nişte curry.
Câţiva cartofi fierţi se pot servi lângă carnea prăjită, iar 2-3 se adaugă la salata de boeuf/curcă! În supă se pot pune găluşte sau tăieţei. Pentru găluşte să amestecaţi oul bătut cu grişul cam cu 10 minute înainte de a le pune în supă, ca să aibă timp să se umfle grişul. În fotografie e grişul după ce a stat, gata să fie pus în supa fierbinte cu o linguriţă muiată de fiecare dată în supă.
Uite aşa facem feluri diferite dintr-un foc şi avem pe mai multe zile papa că doar mergem la serviciu!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise