Cartofii curatati si spalati se taie rondele de aprox un cm.Se rade ceapa pe razatoarea medie.Se pun cartofii cu ceapa la fiert cu apa cat sa-i acopere.Se adauga sare.Cand sunt aproape fierti se pun frunzele de dafin,doua daca sunt mai mici sau una daca e mai mare.Separat se pregateste un amestec de 3linguri de faina cu 2 linguri de ulei si smantana cat sa subtieze putin compozitia.Apa care a scazut de la cartofi in timpul fiertului se completeaza cu lapte.Cand cartofii sunt bine fierti se adauga amestecul de faina si se mai lasa cateva minute la fiert.La sfarsit ,in functie de gusturi se mai poate adauga otet si piper.
Se potriveste perfect cu o friptura mai grasa, carnat prajit, costita...etc.Sunt buni atat calzi cat si reci.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise