Mancare de cartofi cu smantana si oua romanesti

Mancare de cartofi cu smantana si oua romanesti. Curatam cartofii, ii taiem in doua si ii punem 10-15 minute la fiert in apa cu putina sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g cartofi noi
  • 4 oua
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • patrunjel verde
  • 150 ml smantana 12 %
  • 250 ml iaurt degresat 0,1%
  • 1 lingurita mustar
  • otet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam cartofii, ii taiem in doua si ii punem 10-15 minute la fiert in apa cu putina sare.

Intr-un bol amestecam smantana cu iaurtul si mustarul, apoi asezonam.

Ceapa verde si usturoiul le tocam marunt si le punem intr-o cratita nonaderenta, impreuna cu cartofii.

Rasturnam peste ele amestecul de smantana cu iaurt si lasam sa dea cateva clocote, sa se ingroase putin sosul.

Adaugam deasupra patrunjelul verde tocat.

Intre timp am pregatit ouale romanesti( poșate). Luam o oala in care am pus apa la fiert, cu putin otet. Cand a inceput sa fiarba, spargem ouale si le punem intr-un polonic, sa nu se imprastie albusul.

Cam în 3 minute avem un ou mediu,in functie de preferinta, decideti cat lasati oul în apa. Scoatem ouale, dar daca nu vi se pare ca sunt destul de facute, le mai lasati cateva secunde in apa cu otet.

Daca nu vreti sa le faceti in polonic , le puteti pune intr-o punga de nailon legata .

Servim cartofii, cu sos alaturi, si cate un ou romanesc.Deasupra mai putem presara patrunjel verde.

Pofta mare sa aveti !

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise