Preparare mamaliga:
- se masoara o cana cu malai si se pune in cratita. Cu aceeasi cana se vor pune 3 masuri de apa peste malai, sarea (eu am pus o jumatate de lingurita pentru ca am pus si cascavalul care era cam sarat) si o lingura de ulei sau unt. Se pune cratita pe foc si se amesteca bine sa nu faca cocoloase. Cand incepe sa fiarba se pune capacul si se amesteca din 10 in 10 minute. Se adauga cubuletele de cascaval. Se fierbe pana scade, cam un sfert din cantitate, si devine un amestec omogen. Se rastoarna pe farfurie si se lasa sa se raceasca.
In timpul in care fierbe mamaliga pregatim ficateii.
Ficatei se spala bine si se scurg de apa. Punem intr-o cratita putin ulei (in jur de 2-3 linguri) si apoi ficateii. Se lasa sa fiarba putin, iar apoi punem o cescuta de apa si asezonam cu sare si piper. Ficateii nu trebuie lasati foarte mult la fiert ca devin inecaciosi.
Se pot zdrobi cu lama cutitului cativa catei de usturoi, apoi se toaca marunt si se presara peste ficatei.
Se pregateste pe farfurie mamaliguta cu ficatei si se serveste cu sosul obtinut. Daca va place puteti presara patrunjel tocat peste ficatei.
Pofta buna !
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise