Mamaliguta cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 gr malai,unt,2 morcovi,1 pastarnac,1 telina mica,1 legatura patrunjel verde.
  • Pentru mancare:600 gr ciuperci,zeama de la o lamaie,2-3 catei de usturoi,2-3 linguri de ulei,unt,50 ml vin alb,sare,piper.

Mod de preparare

Morcovii,telina si pastarnacul se curata,se spala si se taie in sferturi.Se pun la fiert in 1,5 l apa cu un praf de sare si se lasa sa fiarba 30 de minute,se scurg si se paseaza.

Se pune treisfert din supa la fiert intr-un vas pentru mamaliga,se pune 1 lingura de malai si se lasa sa clocoteasca,apoi se adauga in ploaie restul de malai,se amesteca bine,se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si patrunjel.Se fierbe 20 de minute apoi se rastoarna si se pune putin unt deasupra.

Mancarica:se curata ciupercile,se spala si se taie felii,se calesc in ulei,se adauga usturoiul tocat ,se stinge cu zeama de lamaie si vinul,se fierb inabusit 30 de minute,se condimenteaza cu sare,piper si putin patrunjel verde tocat marunt.Se adauga putin unt si se serveste cu mamaliguta calda.

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache

Briose cu crema de ciocolata. Reteta simpla si delicioasa de cupcakes cu crema ganache. Descopera cum sa prepari rapid aceste...

Supa crema de ciuperci

Intr-o craticioara, punem 3-4 linguri de ulei de masline si calim ceapa taiata marunt.

Ficatei de pui in sos de lapte

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise