Mamaliga cu cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Mamaliga cu cartofi

Ingrediente

  • -250 g faina de malai
  • -250 g cartofi
  • -1 lingurita de sare
  • -1 l apa

Mod de preparare

Cartofii se fierb,decojiti,cu putina sare;cind sint fierti(dupa cca30 minute),se paseaza si se sareaza dupa gust.

Pe urma,intr-o cratita,se pun cartofii,malaiul,sarea;se pune,apoi,apa,incetul cu incetul,mestecind tot timpul.

Dupa aceea,punem cratita pe foc,mestecind tot timpul;

cind compozitia fierbe(clocoteste),ca mamaliga obisnuita,se da la foc mic,semiacoperita,cca 10-15 minute.

O servim,ca mamaliga obisnuita.Se poate face si mamaliga cu brinza.

Cu cartofi e mai pufoasa si mai spornica.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise