Mamaliga Cu Branza Si Oua Romanesti

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 2 oua
  • - 750 ml apa si malai pt mamaliga
  • - 200 g branza telemea
  • - un cub unt (cam o lingurita)
  • - sare si piper
  • - o lingura otet

Mod de preparare

Faceti o mamaliga moale astfel: Puneti apa la fiert cu un praf de sare si o lingura ulei vegetal. Cand apa a inceput sa fiarba adaugati malaiul treptat (cate o mana de malai) amestecand continuu pana ce obtineti consistenta dorita. Cand aceasta este gata lasati pe foc mic pana ce incepe sa se desprinda de peretii vasului apoi rasturnati pe o farfurie intinsa avand grija sa nu atingeti mamaliga deoarece se lipeste de piele si arde rau.

Ouale romanesti sau poached eggs se prepara foarte usor, puneti cam un litru de apa la fiert cu un praf de sare si lingura de otet. Cand apa a inceput sa fiarba spargeti oul in apa (fierbeti ouale pe rand) si lasati sa fiarba cam 2-4 minute fara sa atingeti vasul. Cand oul este gata scoateti pe o farfurie cu ajutorul unei palete.

Asezati pe o farfurie branza sfaramata si untul apoi acuperiti cu mamaliga fierbinte si oul. Daca branza este sarata nu adaugati sare ci doar un praf de piper.

POFTA BUNA!!!

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise