Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 gr malai
  • 400 gr. dovleac
  • 100 gr faina
  • 100 ml smantana
  • 2 oua
  • 1 litru lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Se opareste malaiul cu laptele fiert in clocot si se amesteca pana ce malaiul absoarbe tot laptele si apoi se lasa la racit. Se desface drojdia in putina apa calda cu o lingura de zahar si se toarna penste compozitia din malai.

Se adauga ouale, untul, uleiul, faina si sarea. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

Se taie dovleacul cubulete, se amesteca cu zaharul si se lasa cateva minute pana ce zaharul este absorbit; apoi se pune intr-o cratita cu putin ulei si se caleste pana se inmoaie putin, fara sa se zdrobeasca.

Se tapeteaza o tava, se toarna compozitia de malai si se pun deasupra cubuletele de dovleac.

Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Mod de servire

Se serveste fierbinte, in farfurii adanci, cu smantana deasupra.

Secretul bucatarului

Compozitia care se pune in tava trebuie sa aiba consistenta unei smantani.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. Reteta veche “Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova” era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise