Maioneza (pentru conservat mai multe zile)

Timp pregatire
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • o lingurita mustar
  • o lingurita "Secretul Gustului"
  • o lingurita otet
  • suc de lamaie dupa gust
  • 450 ml ulei de floarea soarelui. Este nevoie de un termometru gradat pentru bucatarie

Mod de preparare

Intr-o lingura de apa fierbinte se dizolva "Secretul Gustului", se adauga o lingurita de otet si doua linguri de suc de lamaie. Se pun pe foc 400 ml ulei si se incalzeste pana la aproximativ 60 - 70 grade Celsius. Galbenusurile se amesteca cu mustarul si se toarna cate putin ulei rece (apoximativ 50 ml), pana incepe sa se lege. Se adauga o lingura din compozitia cu suc de lamaie si incepem sa turnam cu lingura uleiul fierbinte. Fara grija! Nu se va intampla nimic rau. Astfel eliminam eventualele bacterii (salmonela). Se termina de turnat uleiul si compozitia cu suc de lamaie si se potriveste dupa propriul gustust de sare si acreala. Se poate conserva la frigider pana la 2 saptamani (dupa ce s-a racit, in prealabil).

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise