1. Cernem cele 3 tipuri de faina intr-un bol si le amestecam cu bicarbonatul.
2. Intr-un alt bol batem untul cu zaharul pudra pana cand obtinem o crema pufoasa si fina. Adaugam treptat faina si esenta de vanilie, amestecand compozitia pana obtinem o coca moale.
3. Introducem cate putin din coca obtinuta in fiecare compartiment al formei de copt (unse in prealabil cu putin unt topit), apasand usor si netezind deasupra cu lingura.
4. Coacem madlenele in cuptorul preincalzit la 170 grade, timp de aproximativ 15-20 minute. Dupa ce le scoatem din cuptor, le lasam in tava pana se racoresc, apoi le scoatem usor si le asezam pe un platou sa se raceasca complet.
5. Topim cicolata la bain-marie si apoi inmuiem capatul fiecarei madlene in ciocolata topita. Asezam fursecurile pe un platou si le lasam deoparte pana se intareste ciocolata. Inainte de servire le pudram cu zahar pudra.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise