Macaroane gratinate (reteta lyoneza)

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 500 g macaroane,
  • 200 g cascaval ras,
  • 300 ml lapte,
  • 250 ml frisca nebatuta (smantana subtire),
  • 20 g unt,
  • 1 varf de cutit nucsoara rasa,
  • sare,
  • piper.

Mod de preparare

Puneti la fiert apa (multa) cu sare si, cand da in clocot, introduceti macaroanele. Fierbeti intr-o cratita laptele cu frisca (smantana) dupa care varsati amestecul intr-un castron mai mare. Condimentati cu sare, piper si nucsoara. Cand macaroanele sunt fierte al dente, scurgeti-le si rasturnati-le in castron, incorporati jumatate din cascavalul ras si amestecati bine de tot. Incingeti cuptorul, ungeti cu unt o forma de budinca, puneti in ea macaroanele cu sos, acoperiti-le cu restul de cascaval ras si bagati-le la cuptor. Lasati-le 20 de minute sa se rumeneasca frumos si serviti-le fierbinti.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise