Macaroane cu vinete

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 vinete mijlocii,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 linguri de untdelemn de masline,
  • o conserva de rosii cojite (400 g),
  • sare,
  • piper,
  • o legatura de busuioc verde,
  • ulei pentru prajit,
  • 300 g macaroane (la alegere),
  • 250 g branza de oi,
  • 80 g cascaval ras.

Mod de preparare

Se curata vinetele, se spala, se taie pe lung in felii de circa 1 cm latime. Se sareaza si se lasa sa stea 30 de minute. Intre timp, se curata usturoiul si se caleste asa intreg, apoi se scoate. Se baga in cratita tomatele si se lasa sa fiarba 15 minute, cu sare si cu piper. Se rup frunzulitele de busuioc si se baga in rosii.

Feliile de vinete se usuca intr-un servet, apoi se prajesc, una dupa alta, in ulei incins, vreme de 3 minute pe fiecare parte.

Se fierb macaroanele, se strecoara. Branza telemea se taie in cubulete si se amesteca cu macaroanele si cu o treime din sosul de rosii. Se ia o forma rezistenta la foc si se pun in ea trei linguri de sos de rosii, iar deasupra se asaza jumatate din vinetele prajite. Peste ele se toarna macaroanele, iar deasupra se pun vinetele ramase. Se toarna sucul de rosii ramas, se presara cascavalul ras si se baga vasul in cuptor la treapta 3 (aragaz). Se lasa o jumatate de ora.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise