Macaroane cu telina si sunca

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 2 radacini de telina (800 g),
  • 150 g sunca de Praga,
  • 400 g spaghetti,
  • sare,
  • 5 linguri de untdelemn,
  • 20 g unt,
  • 1 catel de usturoi, 150 ml vin alb, 60 g parmezan sau cascaval ras.

Mod de preparare

Se spala telina, se curata de coaja, se taie in felii subtiri. Se taie sunca julienne (ca taieteii). Se fierb pastele in apa suficienta, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Se incing impreuna untdelemnul si untul, se prajeste intai sunca, apoi se scoate. Se caleste telina, amestecand mereu. Se adauga usturoiul ras. Se sareaza. Se toarna vinul si se lasa sa fiarba circa 5 minute, cu capac.

Se strecoara pastele, se pune pe ele putin unt, apoi se toarna telina cu sunca. Se presara cu patrunjel tocat si parmezan.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise