Macaroane cu piept de pui si ardei

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 ardei verzi si 2 ardei rosii (in total 400 g),
  • 350 g rosii,
  • o ceapa,
  • un catel de usturoi,
  • 350 g piept de pui,
  • 500 g macaroane scurte,
  • sare,
  • 3 linguri de untdelemn de masline,
  • piper,
  • 1/2 legatura de busuioc verde

Mod de preparare

Se coc ardeii pe plita, se inabusa intr-un vas cu capac, se curata de pielita, apoi se taie in doua si li se scot cotoarele si semintele. Se spala rosiile, li se scot capacelele, se taie in doua si se curata de seminte. Si ardeii copti si rosiile se taie in cubulete mici. Se curata ceapa si usturoiul. Ceapa se toaca, usturoiul se da pe razatoarea mica.

Pieptul de pui se spala, se usuca, apoi se taie in bucatele mici.

Se pun macaroanele la fiert in apa cu sare, apoi se strecoara. Cat fierb, se caleste carnea in uleiul incins, impreuna cu ceapa si usturoiul. Se adauga ardeii si rosiile si se lasa sa fiarba pe foc mic 5 minute. Se gusta de sare si de piper, apoi se adauga busuiocul verde tocat. Se serveste sosul peste macaroane (fierte mai tari, cum spun italienii \"al dente\").

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Ostropel de pui

Negresa cu ciocolata

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise