Macaroane cu masline si capere

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): o conserva de sardele (50 g),
  • doi catei de usturoi,
  • 100 g masline negre,
  • o lingura capere,
  • doua linguri ulei de masline,
  • o cutie cu rosii decojite (400 g),
  • sare,
  • piper,
  • 400 g macaroane,
  • o legatura busuioc,
  • o legatura patrunjel.

Mod de preparare

Se clatesc sardelele si se toaca marunt. Usturoiul se taie felii, maslinele - fara samburi - se taie in patru, caperele se clatesc cu apa rece. Se prajeste usturoiul in uleiul incins, se adauga sardelele si se zdrobesc cu furculita si apoi si rosiile, cu zeama cu tot. Se lasa sa fiarba zece minute la foc mic (fara capac), dupa care se adauga maslinele, caperele, sarea si piperul, se pune capacul si se mai fierb toate inca 20 de minute. Spaghetele se fierb in apa cu sare, se scurg, se amesteca cu sosul si se presara cu busuioc si patrunjel verde tocat.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise