Macaroane cu branza si jambon

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 gr macaroane
  • 100 gr faina
  • 100 gr unt
  • 200 gr branza emmentaler sau gruyere
  • 200 gr jambon ( 10 felii )
  • 1 L lapte
  • 100 ml smantana lichida ( optional )
  • Nucsoara
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Puneti apa cu putina sare la fiert si gatiti macaroanele. Cand sunt gata le spalati bine sub apa rece si le lasati la scurs.

Intr-o cratita incingeti untul, adaugati faina si amestecati bine cu un tel 1 minut.

Luati cratita de pe foc, adaugati putin lapte si amestecati energic pana la omogenizare.

Continuati adaugand laptele treptat si amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Daca nu veti folosi smantana lichida pastrati o cana din cantitatea de lapte.

Cand ati terminat de incorporat laptele puneti cratita inapoi pe foc si adaugati branza.

Condimentati cu sare, piper si nucsoara.

Amestecati bine si din cand in cand ( cand branza se topeste si sosul devine prea gros ) adaugati treptat smantana lichida ( sau cana de lapte ) pentru a subtia sosul. Acesta trebuie sa aiba consistenta aluatului de clatite.

Adaugati jambonul taiat bucatele mici si mai lasati 2 minute pe foc amestecand.

Adaugati macaroanele in cratita cu sosul si amestecati bine. Lasati 2 minute la foc mic amestecand continuu.

Potriviti de sare, piper si nucsoara.

Incalziti cuptorul la 180 grade C

Luati cratita de pe foc si turnati totul intr-un recipient pentru cuptor.

Presarati branza deasupra si introduceti la cuptor pentru aprox 10 min sau pana prinde o crusta aurie. ( Optional puteti presara si pesmet )

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise