Nu pot lasa timpul sa stearga amintirile dragi copilariei mele. Asadar, dau timpul inapoi si ajung la vacantele de vara petrecute la bunicii dinspre mama, unde aveam multi verisori primari si trageam ca albina la miere, bunica gatea deseori, taitei de casa cu branza de oaie. Era o fericire pt mine, dar si pt bunica cand imi placea mancarea, pt ca eram o mofturoasa si puteam numara pe degete mancarurile pe care le mancam cu drag. Rar se intampla sa nu aiba bunica taitei de casa pusi la uscat, intro cutie de carton. Ei, totusi se intampla uneori sa fie cutia goala si cumpara musai, de la coperativa (asta fiind magazinul din sat, care era plin cu de toate, incepand de la cuie pana la biscuiti, boboante si marmelada) ,,macaroane,, denumire generica pt orice fel de paste fainoase.
Zilele acestea am cumparat si eu o punga de macaroane si am pregatit o portie zdravana de ,,macaroane cu branza,,. Dar sa stiti cu branza e alta poveste, am facut-o chiar eu din cas de oaie. Am razuit casul pe razatoarea cu gauri mari, dupa ce l-am tinut in apa cu sare, apoi l-am framantat cu sare grunjoasa si am obtinut o branza gustoasa.
Iata reteta de macaroane cu branza:
Se fierb pastele fainoase, asa cum este indicat in instuctiunile de pe ambalaj, se clatesc cu un jet de apa rece, se scurg de apa, se pun intrun castron, apoi se amesteca cu branza. Ca sa fie aproape de cele ale bunicii, am pus castronul 2 minute la microunde, sa se topeasca putin branza. Bunica le tinea pe ,,ploaptan,, iar focul era numai cu lemne. Ce vremuri, ce amintiri!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise