"M'nazalet zahra"- Mancare de conopida cu carne- specifica tarilor arabe

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • “Zahra” in l. araba inseamna copnopida sau floare; “m’nazaleh” ( sau munazaleh sau munazale) este un termen folosit pentru diverse mancaruri de legume , inseamna “coborat,dat jos” si nu am nici o explicatie de ce se numeste asa.
  • Avem nevoie de:
  • -1 conopida mare
  • -1 kg de carne de vita (sau oaie) taiata in bucati de cca 4-5 cm
  • -1 ceapa de marime medie
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 mana de coriandru verde
  • -ulei de porumb
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -1 lingurita chimin macinat
  • -1 cub de Maggi de pui ( optional)
  • -suc de lamaie(optional)

Mod de preparare

Conopida se desface in buchete mai mari si se spala bine apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa.

Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita de fiert sub presiune 2-3 minute , apoi se adauga carnea de vita si se lasa pana isi schimba culoarea, cca 5 minute.

Se adauga apa fierbinte , se potriveste supa de sare si piper si se inchide cratita; se fierbe la foc redus 45 de minute.

Se pune ulei la incins intr-o tigaie mai adanca( tip wok) si se caleste conopida , intorcand buchetele pe fiecare parte ; se lasa la calit pana iau o culoare aurie.

Se scot buchetele de conopida calita pe hartie absorbanta de bucatarie.

Cand carnea a fiert se adauga conopida si chiminul ( si cubul de Maggi-optional)si se mai lasa la fiert inca 10 minute.

Usturoiul se taie marunt si se caleste intr-o tigaie pana ia o culoare aurie.

La ultimele clocote se adauga usturoiul calit si frunza de coriandru verde.

Se serveste cu garnitura de orez fiert, muraturi, masline verzi iuti; optional se poate acrii cu putina zeama de lamaie.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise