Lipii umplute

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Lipii umplute

Ingrediente

  • Pentru lipii:
  • - 400ml apa;
  • - 1 lingurita sare;
  • - 1 lingurita zahar;
  • - 100 g untura;
  • - 2 pliculete de drojdie uscata;
  • - faina cat cuprinde.
  • Pentru umplutura:
  • - 400 g cas de oaie;
  • - 4 oua;
  • - 1 legatura ceapa verde;
  • - 1 legatura marar;
  • - 2 linguri de smantana.

Mod de preparare

1. Se face la masina de paine un aluat din apa, sare, zahar, putina faina si untura. Se mixeaza, iar apoi se adauga drojdia. Se mai adauga faina astfel incat sa iasa un aluat de consistenta medie. Se lasa in masina pana se termina programul(1 h si 30 min).

2. Se prepara umplutura din cas ras, oua, smantana, ceapa si marar tocate marunt.

3. Dupa ce aluatul este gata se rastoarna pe masa de lucru si se imparte in 6 bucati egale. Fiecare bucata se mai imparte in doua jumatati.

4. Se intinde fiecare jumatate, se adauga umplutura pe una din ele, iar apoi se adauga cealalta si se unesc.

5. Se coc intr-o tigaie de teflon, fara nici un pic de grasime, timp de 4-5 minute pe fiecare parte. Se pot servi ca aperitiv alaturi de iaurt, sau compot, sau pur si simplu...ca o gustare!

Pofta buna!

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise