Lipii simple de casa. Reteta rapida si usor de preparat

Descopera cum sa faci lipii simple de casa cu aceasta reteta rapida si usor de preparat. Perfecte pentru sandwichuri, wraps sau alaturi de diverse preparate.

Portii
6
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina alba
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 150 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline (sau alt ulei vegetal)

Mod de preparare

Intr-un bol mare, amestecati faina, sarea si praful de copt.

Faceti o adancitura in mijlocul fainii si turnati apa calduta si uleiul de masline. Amestecati pana cand incepe sa se formeze un aluat.

Rasturnati aluatul pe o suprafata usor infainata si framantati timp de 5-7 minute, pana cand aluatul devine neted si elastic. Daca aluatul este prea lipicios, mai adaugati putina faina.

Impartiti aluatul in 6-8 bile de marime egala.

Folosind un sucitor, intindeti fiecare bila de aluat intr-un disc subtire, cu un diametru de aproximativ 15-20 cm. Asigurati-va ca lipiile sunt cat mai subtiri pentru a se coace uniform.

Incalziti o tigaie mare antiaderenta sau de fonta la foc mediu. Coaceti fiecare lipie timp de 1-2 minute pe fiecare parte, pana cand apar bule si pete aurii. Intoarceti lipia si coaceti inca 1-2 minute. Lipiile trebuie sa fie moi si usor elastice.

Pastrati lipiile gatite acoperite cu un prosop curat pentru a le mentine calde si moi.

Sugestii de servire:
Cu falafel: folositi lipiile pentru a inveli falafel, salata si sosuri.
Cu hummus: lipiile sunt perfecte pentru a fi inmuiate in hummus sau alte creme tartinabile.
Sandwichuri: umpleti lipiile cu carne, legume sau branzeturi pentru un pranz rapid si delicios.
Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise