Lipie umpluta cu carne macinata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 lipii
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 ardei iute taiat felioare
  • 2 cepe potrivite taiate marunt
  • 4 cepe verzi taiate
  • 250 gr carne macinata - preferabil carne de la coaste
  • harissa sau pasta de ardei iute sau nu
  • 1 rosie taiata felii subtiri
  • 2 linguri de lamaie murata taiata cubulete se poate inlocui cu castravete murat
  • sare,piper

Mod de preparare

Se incalzeste intr-o tigaie uleiul de masline, se adauga ardeiul iute si ceapa, se prajesc putin, se adauga ceapa verde se mai prajeste un minut dupa care se adauga carnea si se amesteca bine ca sa nu ramana bucatele si sa se patrunda bine. Se incalzesc cele 2 lipii pe gratar 1minut, se formeaza un buzunar si se unge cu putina pasta de ardei dupa care se pun 2 linguri din carne,  2-3 felii de rosii si castraveti sau lamaie taiata. Se poate adauga deasupra putin sos de tahini. Astfel umplute lipiile se servesc la masa. Spelendid pentru picnic!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise