Lipie cu pere si branza

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati): 2 cepe rosii,
  • 2 pere,
  • 4 lipii rotunde mici (se gasesc la magazinele cu preparate arabesti), 6 linguri unt (amestecat cu verdeata tocata),
  • 150 g branza Roquefort (Bucegi),
  • putin cimbru proaspat,
  • piper negru.

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie rondele. Perele spalate si curatate se taie in sferturi si pe urma felii.

Se ung lipiile cu unt si se taie in doua semicercuri. Se pun peste ele feliile de para si rondelele de ceapa, se presara cu branza faramitata si frunzulitele de cimbru si piper si se aseaza cele doua jumatati de lipie una peste alta.

Se infasoara in folie de aluminiu si se prajesc pe gratar, pana ce se topeste branza, intorcandu-le de cateva ori.

Dulciuri

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise