Limoncello

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 lamai mari, cu coaja mai groasa
  • 1 litru alcool de 98 de grade
  • 800 gr zahar
  • 800 ml apa plata

Mod de preparare

Spalam bine lamaile, le stergem cu un prosop curat de bucatarie.

Cu un cutit mai mic si bine ascutit, decojim lamaie, dar sa evitam cat de mult putem partea alba, care este amaruie.

Intr-un borcan din sticla punem cojile de lamaie impreuna cu alcool-ul.

Inchidem ermetic borcanul si lasam la macerat 10 zile.

Dupa acest timp, scurgem tot siropul lasat, aruncam cojile, clatim borcanul si punem inapoi siropul.

Apa plata o amestecam cu zaharul, pana acesta din urma se topeste.

Turnam siropul cu zahar peste siropul de lamaie cu alcool, le amestecam bine si le mai lasam la macerat inca 10 zile, borcanul tot inchis ermetic sa fie.

Dupa acest timp puteti servi.

Cu cat sta mai mult timp la macerat, cu atat este mai bun.

Iese destul de tarisor, asa ca daca doriti sa iese mai slabut, puneti mai multa apa si zahar!

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise