Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora si jumatate la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.
Cand e aproape moale se pun o ceapa, un morcov si pastarnacul intregi si putina sare. Se mai lasa sa fiarba 30 minute la foc mic.
Intre timp faceti un aluat putin mai gros decat cel de clatite din ouale crude, faina, lapte in care adaugati condimentele pentru gratar, curry, sare, piper si daca mai trebuie, putina apa.
Intr-o tigaie antiaderenta coaceti 6 clatite putin mai grosute cu cate o lingurita de ulei fiecare. Pe o folie de aluminiu (de aproximativ 50 x 35 cm) puneti-le suprapuse cate putin una peste alta pentru a forma un dreptunghi. (vezi video)
In tigaia antiaderenta puneti 4 linguri de ulei de masline si frunzele de spanac bine spalate. Adaugati concentratul de ciuperci si caliti pana se inmoaie spanacul si scade zeama. Puneti spanacul pe un fund de lemn, tocati-l si distribuiti-l uniform peste clatite, lasand libera o latura de 4-5 cm latime. Caliti apoi o ceapa tocata si ardeiul rosu taiat cubulete mici in uleiul de masline ramas si distribuiti uniform aceasta compozitie peste spanac.
Curatati de coaja ouale fierte tari, taiati-le in sferturi si asezati-le intr-un rand pe lungime (impreuna cu cabanosulsau cascavalul cine doreste). Incepeti sa rulati din partea unde sunt ouale fierte si infasurati bine in folie.
Puneti ruloul intr-o tava la cuptor cu 500-600 ml de zeama in care fierbe limba, sare, piper, curry, rosiile mici, castravetii acri taiati pe lungime, morcovul ramas, fasii de ardei rosu, ceapa ramasa taiata bucati mari si cateva frunze de spanac. Dati tava la cuptor la foc mediu 15-20 minute, apoi lasati sa se racoreasca.
Cand carnea a fiert se scoate sa se racoreasca, se curata de piele, se taie felii si se aseaza pe un platou.
Taiati ruloul cu tot cu staniol in doua-trei bucati mai lungi, apoi indepartati folia si taiati felii de grosimea dorita pe care le asezati-le langa limba pe platou, impreuna cu legumele din tava si putin sos. Garnisiti cu cateva frunze de patrujel si serviti cu ardei iute (dupa preferinta).
Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise