Limba rasol cu sos de usturoi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1-1,2 kg limba de porc (3-5 bucati)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac/patrunjel
  • 1 cub/lingurita concentrat legume/vita
  • sare, piper, 1 lingurita zahar
  • pentru sosul de usturoi:
  • 7-8 catei de usturoi
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura otet sau zeama de lamaie
  • 1 varf de cutit de bicarbonat de sodiu
  • miezul de la 1 felie de paine alba inmuiat in apa si stors
  • 6 linguri ulei
  • optional 1 pahar de iaurt sau smantana slaba
  • sare, piper

Mod de preparare

Se tine carnea in apa rece 10-15 minute, apoi se spala. Se pune la fiert in 4 litri de apa rece cu putina sare la foc mic. Se ia spuma cand clocoteste, se pune capacul si se lasa cam o ora la fiert. Se poate fierbe in oala de fiert sub presiune, pentru ca fierbe mai bine si mai repede.

Cand e aproape moale se pun legumele intregi, condimentele, zaharul si concentratul. Se mai lasa sa fiarba 30-40 minute la foc mic. Cand carnea e foarte moale, se scoate din zeama pe o farfurie, se curata de piele si se taie felii.

Preparati sosul de usturoi astfel: puneti intr-o cana de blender usturoiul curatat si taiat bucati, galbenusul, mustarul si celelalte ingrediente, condimentati si mixati 15-20 secunde. Cine doreste poate amesteca sosul cu smantana sau iaurt.

Asezati feliile de rasol pe marginea platoului, sosul in mijloc si garnisiti cu felii de legume fierte, frunze de verdeata, rosii de decor, etc.

Pofta buna.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise